Filozófiánk

A termék tartósságának a minőségen keresztüli növelése, ami azt jelenti, hogy megelőzzük a idő előtti elavulását és ezáltal a növeljük a használhatóságát. A felhasználást és karbantartást megkönnyítő felelős tervezés kidolgozása azt jelenti, hogy mélyen törődünk az erőforrások napi fogyasztásával. Jómódot teremteni úgy, hogy mindenki számára előnyös legyen az ökoszisztéma egyensúlyának mindennapi védelme. A közösség jólétének és fejlődésének elősegítése a gyökerek tiszteletben tartását jelenti. Az endogén erőforrások optimalizálása a helyi gazdaság növekedésének mechanizmusaként azt jelenti, hogy ápoljuk saját helyi közösségünket. Ezek a kulcsfogalmak abban, hogy Elleci megérti a vállalati felelősségvállalást, amely jövőkép erősen összpontosít a holnapra. Ez egy paktum a következő generációkkal, akik számára a vállalat a korábbinál jobb és erősebb bolygót szeretne szállítani.

 

Emiatt az Elleci ellátási láncában minden érdekelt félnek garantálnia kell a környezet védelmét célzó termelési gyakorlatokat: az energia- és vízmegtakarítástól a termelési hulladék csökkentéséig a teljes minőségirányításon keresztül, a csomagolás ésszerűsítésétől a szükségtelen alkatrészek számának csökkentése érdekében az optimalizálható logisztikáig.

Víz

Az Ellecinél a felhasznált vizet egy speciális hűtőrendszeren keresztül nyerjük vissza, amit visszavezetünk a gyártási ciklusba. Célunk, hogy fokozatosan – nullára – csökkentsük az altalajból származó vízigényt, így, hogy teljes mértékben újrahasznosítjuk anélkül, hogy a folyamat végén a visszaengednénk a talajba. Még a termékek alapos anyagismereten alapuló tervezését is a vízfogyasztás csökkentésére irányuló törekvés vezérli, anélkül, hogy az esztétikai, funkcionális és higiéniai követelmények sérülnének.

Levegő

A szén-dioxid és az összes többi üvegházhatású gáz kibocsátásának jelentős csökkentése érdekében, az Ellecinél a legkorszerűbb gyártóüzemek bevezetésével racionalizáltuk a villamosenergia-fogyasztást, amely lehetővé teszi a jelentős mértékben alacsonyabb energiaellátást. A cég teljes területén LED-es világítási rendszert alkalmaztak. Amellett, hogy maximalizálják az energiahatékonyságot azáltal, hogy akár 90%-kal kevesebbet fogyasztanak, mint a hagyományos izzólámpás világítási rendszerek, ezek a lámpák kiküszöbölik az infravörös és UV-sugárzást, és kevésbé szennyezik a környezetet. Csak elektromos járműveket használnak anyagok, félkész termékek és termékek mozgatására a vállalaton belül, és a logisztikai útvonalak racionalizálásának eredményes folyamatát alkalmazzák a fogyasztás további csökkentése érdekében.

Föld

Az Elleci az erőforrás-felhasználásra való összpontosítása az újrahasznosított vagy újrahasznosítható nyersanyagok kiválasztásával kezdődik. Jelenleg a közvetlen termelési hulladék 99%-át újrahasznosítják vízelvezető aszfalt előállítására, és a származékok gyártási folyamatba visszavezethető alternatív felhasználási lehetőségét tanulmányozzák. Minden használt csomagolás 100%-ban újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagokból készül. A Nemzetközi Biztonságos Tranzit Szövetség (ISTA) követelményeinek megfelelően csomagolóanyag-mennyiség-csökkentő megoldásokat vezettünk be annak érdekében, hogy csökkentsük az ártalmatlanító rendszer ökológiai hatását anélkül, hogy csökkentené annak minőségét és teljesítményét. A cég minden nap olyan akciókat folytat, amelyek célja a környező táj megőrzése és javítása zöldfelületek kialakítása a tulajdonában lévő területeken. A függőleges növényzetet az épületek díszítőelemeként használjuk, egy olyan gazdálkodási és termelési filozófia tanúságaként és szimbólumaként, amely teljes mértékben integrálódik az általunk elfoglalt terület tiszteletével. A környezet tisztelete így még fontosabbá alakul át: az így kialakított terekben dolgozva magának a természetnek a részévé válunk, és ezért felelősséget érezünk sorsáért.

Napfény

Az Elleci bevezeti a napfény felhasználásával történő villamosenergia-termeléshez a fotovoltaikus készleteket, melyeket az új személyzeti parkolók előtetőibe és ipari raktáraink tetejére telepítenek. A tervek szerint a közeljövőben töltőállomásokat állítanak fel a cég parkolóiban, hogy ösztönözzék az elektromos autók használatát a munkavállalók és a külső vállalkozók körében. Közvetlen célul tűztük ki magunknak, hogy energiaszükségletünk 30%-át megújuló energiaforrásból használjuk, középtávon pedig a 60%-os cél elérését tűztük ki célul.

ISO14001

A megújuló forrásokból történő energiatermelés maximális kihasználása és az újrafelhasználás gazdaságának megvalósítása, ez az elkötelezettség, amelyet az Elleci az UL (Underwriters Laboratories) Greenguard tanúsítványával ismer el. Ez a program igazolja, hogy az összes Elleci kompozit mosogató megfelel a legszigorúbb szabványoknak az illékony szerves vegyületek (VOC) és más olyan vegyi anyagok kibocsátása tekintetében, amelyek negatív hatással lehetnek az egészségre, hozzájárulva a beltéri levegő minőségének javításához azáltal, hogy tisztábbá és egészségesebbé teszi azt. Végül az Elleci megszerezte az ISO 14001 tanúsítványt, amely garantálja az integrált környezetvédelmi vezetési gyakorlatot, melynek célja a környezet védelme.