Versenytársak hagyományos álló sajtolási rendszere:
Az Elleci összes versenytársa álló sajtolási rendszert alkalmaz, egy hagyományos rendszert, amely a mosogatótálca anyagában nem teszi lehetôvé az összes alkotóelem (akrilgyanta és kvarc) egyenletes eloszlását, vagyis egy olyan folyamatot, amely alapvető fontosságú az összetett anyagok sajtolása során, és a vegyészet egyik alapelve.
A hagyományos álló sajtolási rendszer hátrányai:
- Nagyobb koncentráció a középső részben.
- Egyenetlen eloszlás a masszában.
- Kisebb mértékű tömörség.
Versenytársak hidegsajtolási rendszere:
A gyanta teljes megkeményedése nem megy végbe, ez viszont több negatív hatással jár, többek között azzal, hogy a termék ételekkel történô érintkezésre alkalmatlanná válik, azonban ez a háztartási célú használat egyik alapkövetelménye lenne.
A hidegsajtolási rendszer hátrányai:
- A présformában az alkotóelemek tömörítése, sűrítése nem lehetséges.
- Alacsony ellenállás az ütésekkel szemben.
- Hirtelen hőhatással, hősokkal szembeni rendkívűl alacsny ellenállóképesség
- A kvarc nem megfelelő eloszlása miatt könnyen elszíneződik.