Mielőtt csaptelepet vásárolna...

Mielőtt megvásároljuk a csapot, először is vegyük figyelembe azt, hogy a csaptelepet a mosogatótálcával együtt szeretnénk lecserélni, vagy csak magát a csaptelepet, ha a csappal együtt a mosogatót is kicseréljük, egyszerűbb a választásunk, de ha a már meglévő mosogatóhoz szeretnénk egy új csapot, akkor a régi csaptelep kifúrt helyére kell választanunk.

 

Fúrat: A konyhai csaptelepek furatának átmérője általában 35 mm, de ettől eltérhetnek a gyártók, tehát a vásárlás előtt erről mindenképp érdeklődjön a forgalmazónál.

 

Működési elv: Működési elvét tekintve az egykaros és a kétkaros csaptelepek alkotják a kínálatot.


egykaros csaptelep:
Az egykaros csaptelepek esetén a hideg és a meleg vizet is ugyanazzal a karral állíthatjuk, így ezt a kart tekerve lehet beállítani a kívánt hőmérsékletet. A kar emelésével a víz nyomása szabályozható, míg a balra, illetve jobbra mozgatásával a hideg és meleg víz arányát lehet beállítani.


kétkaros csaptelep:
A kétkaros csaptelepek esetén két külön karral lehet szabályozni a hideg, illetve a meleg víz nyomását és hőmérsékletét.


A konyhai csaptelepek esetében érdemes egy viszonylag magasabb kifolyásút vásárolni, mert a mosogatásnál a nagyobb edények, lábosok is elférjenek alatta, hiszen mégis csak az a fő szempont, hogy a csap minél jobb és kényelmesebb hozzáférést biztosítson a mosogatóhoz.


Beépítés: Beépítésüket tekintve az alábbiak közül választhatunk.


normál beépítés:
Ennél a beépítésnél vagy a mosogatóra szereljük a csaptelepet vagy ha erre a mosogató kialakítása miatt nincs lehetőségünk, akkor a csaptelepet szerelhetjük magára a munkapultra is.  

 

süllyesztett csaptelepek: Léteznek az úgynevezett süllyesztett csaptelepek, amiknek ugyan hasonló a beépítése, mint egy normál csaptelepnek, de ezek a típusok jóval nagyobb helyet foglalnak el az alattuk lévő szekrényből. Ezeket a csaptelepeket vagy kézzel tudjuk a pultból kihúzni, illetve visszasüllyeszteni vagy ezt a mozdulatot helyettünk egy motoros mechanika végzi.

elleci süllyeszthető csaptelepek

 

 

dönthető csaptelepek: Ha mosogatót a konyhai ablak elé szeretné elhelyezni, de félő, hogy ablak nyitásánál útban lenne a csaptelep, akkor Önnek jó választás lehet a dönthető csaptelep, mivel ezeket kifejezetten az ablak elé lehet szerelni. A csaptelep felső része dönthető, és így nem akadályozza az ablak nyitását és zárást.
A csaptelepeket választhatjuk a formájuk és funkcionalitásuk alapján is.

elleci dönthető csaptelepek

 

 

Forma és dizájn: Magas, alacsony, ívelt, félprofesszionális, modern, rusztikus stb. Ezen a tulajdonságok szerinti választás nagyban függ a konyhai környezettől és a felhasználó egyéni ízlésétől. Ami inkább lényeges választási szempont lehet, az a csaptelep funkcionalitása.

elleci csaptelepek

 

 

kihúzható fejes: A csaptelep feje kihúzható, így a mosogató legtávolabbi sarkát is könnyedén elérhetjük, de teljesen kihúzva akár felmosóvizet is engedhetünk vele.

elleci kihúzható fejes csaptelepek

 

 

kihúzható zuhanyfejes: Mint az előző esetben itt is kihúzható a csaptelep feje, amin egy gombbal válthatunk a normál és zuhany mód között. Ez a praktikus funkció elsősorban zöldségek, gyümölcsök elöblítésére szolgál.

elleci zuhanyfejes csaptelepek

 

 

víztisztító rendszerekhez: Ezeket a csaptelepeket a különböző víztisztító rendszerekhez lehet használni, mivel két elosztó szeleppel rendelkeznek, amiből az egyiket a normál vízhez, míg a másikat a tisztított vízhez köthetjük. Ezeknél a típusoknál léteznek kombináltak is, amiknél a szűrő közvetlenül a csaphoz csatlakozik.

 

 

félprofesszionális: Ennél a típusnál a rugalmas, nagy nyomású kifolyócsövet rozsdamentes acélrugó veszi körül, és irányítható, mozgatható kifolyócsővel rendelkezik. Így a csaptelep még a nagy fazekak és serpenyők tisztítását is egyszerűvé teszi. A mozgatható csaptelep fején lévő gombbal válthatunk a normál és zuhany mód között.

elleci félprofesszionális csaptelepek

 

 

Remélem sikerült néhány támpontot, ötletet és tanácsot adnunk a konyhai csaptelep kiválasztásához.

Amennyiben további kérdései lennének, keressen minket elérhetőségeinken.

BEMUTATÓTEREM és VEVŐSZOLGÁLAT
Kelemen Mónika
mintaterem vezető
telefonszám: 06 1 420 7383 /118 mellék
mobil: 06 30 619 6999
e-mail: kelemen@multikomplex.hu

cím: 1211 Budapest, Mansfeld Péter utca 27.
nyitva tartás: H-P: 08:00 - 16:00-ig